75 jaar vrijheid in Coevorden

Een tijd geleden plaatste ik op Facebook en Twitter een oproep aan alle trompettisten van Nederland om ondanks dat de herdenkingen niet doorgaan toch het taptoesignaal te spelen op 4 mei. Vandaag herdacht ik met Burgemeester Bert Bouwmeester de twee Canadezen die omkwamen tijdens de bevrijding van Coevorden, vandaag precies 75 jaar geleden.

Mijn oproep werd massaal gedeeld. Iedereen wil toch blijkbaar vasthouden aan zulke tradities. Des te gekker de tijden, des te meer men de normale gang van zaken wil. De verschillende media besteedden er daarna ook aandacht aan zoals het Dagblad van het Noorden.

Foto in dagblad van het noorden.

Terwijl de burgemeester van Coevorden bezig was met de bevrijding van Coevorden en het herdenken van de gevallen militairen op 5 april 1945, dacht hij terug aan mijn oproep. Ik kreeg daarom vrijdag 3 april een telefoontje van de burgemeester met de vraag of ik mee wilde doen aan een kleine herdenking. Of ik zondag The Last Post wilde spelen en daar achteraan het Canadees volkslied.

Beide nummers kende ik niet maar het was de bedoeling dat ik ze uit het hoofd speelde. Ik ben daarom direct hard gaan oefenen. Uiteindelijk heb ik besloten toch een tablet erbij te houden om er zeker van te zijn dat ik het niet fout zou spelen.

Het was fijn om aan deze herdenking te kunnen bijdragen.

https://www.coevorden.nl/nieuws/75-jaar-vrijheid-in-coevorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *