Projectmanager

Na mijn afstuderen – Commercieel Technische Bedrijfskunde met Informatica – en het winnen van een prijs voor beste student van de afgelopen 10 jaar, startte ik mijn carrière bij KPN. Daar heb ik bijgedragen aan diverse projecten en ervaring opgebouwd als projectmanager. Daarna werkte ik bij Atos Origin waar ik voornamelijk projecten op het gebied van billing heb geleid. In 2005 ben ik begonnen bij TNO. Binnen TNO heb ik gewerkt aan zeer diverse projecten in de energietransitie op technisch, organisatorisch en bestuurlijk vlak – van het wijzigen van wetgeving, leiden van een research project met 18 organisaties en zo’n 200 medewerkers tot aan het ontwerpen van smart grids.

Door mijn ervaring binnen deze diverse projecten heb ik veel ervaring opgedaan in de aspecten van grote, complexe projecten en het managen daarvan. Niet alleen met het projectteam maar ook in planning, staffing, teambuilding, externe relaties, leveranciers en financiers.

Ervaring

05-2019 – nuProjectmanager, Gemeente Ameland
Gemeente Ameland heeft als ambitie om 15 jaar voorop te lopen in klimaatbeleid; CO2-neutraal in 2035 i.p.v. in 2050. Ik ben als projectmanager verantwoordelijk voor het realiseren van een nieuw energiesysteem met zonne-energie, vergisting, waterstofproductie en batterijopslag.
01-2020 t/m 06-2020Projectmanager, Astron
De radiotelescoop LOFAR werd geüpgrade (project LOFAR 2.0) door Astron ism diverse buitenlandse partners. Ik heb het project na de initiatie opgezet en gestructureerd zodat het nieuwe team effectief te werk kan gaan.
02-2019 t/m 12-2019IT-beheerder/Projectmanager, Stedin Netbeheer
Beheer van het systeem Generis en organiseren en begeleiden van de transitie.
01-2018 t/m 06-2018Projectmanager, Astron
Het project SKA (Square Kilometer Array) is toe aan de laatste fase. Hierin worden alle ontwerpen, testen, etc. opgeleverd. Mijn taak was het om ervoor te zorgen dat dit internationale consortium met 8 partners binnen tijd het gewenste resultaat levert.
09-2013 t/m 06-2015Projectmanager, TNO
Flexigas. Onderzoeksproject met 18 projectpartners (bedrijven, kennisinstellingen) gedurende 5 jaar met projectbudget van 6,2 miljoen.
Flexigas heeft op verschillende vlakken innovaties gerealiseerd, zoals een nieuwe opwerkingsinstallatie, een model van de energiehuishouding inclusief simulaties en een kleine vergister speciaal voor keukenafval. Daarnaast is er kennis opgedaan o.a. op het gebied van bacteriën die het vergistingsproces mogelijk maken, verbranding van methaan en omgevingsvariabelen.
Diverse andere kleinere klussen als adviseur en projectmanager
2005-2013Business Developer/Senior Consultant/Projectmanager, TNO
Hier heb ik gewerkt aan billingonderzoek voor telecom industrie en binnen het energie domein. Toetsing van wetgeveing, managen van diverse projecten op het gebied van billingonderzoek, rekeningrijden, Smart Grids, Biogas, Slimme Meter.
2002 – 2005Projectmanager, Atos Origin Telecom Software Solutions
Managen van diverse projecten voor KPN Billing en KPN Connectivity.
1997-2002Projectmanager, Teamleider, KPN Telecom Software Huis,
Projectmanagement en teamleiding voor ontwikkelingsprojecten, in beheername (organisatorische) projecten en beheerteams.