06feb20:00FUPStival Event Organized By: Want2Swing

Event Details

Sinds seizoen 2016/2017 publiceert Big Band Want2swing in principe maandelijks een arrangement van een zeer recente hit. In navolging van de grote Big Bands van de vorige eeuw proberen we op die manier de Big Band muziek bekend te maken bij een groter publiek. Mensen die uit zichzelf niet zo snel naar Big Band muziek zullen luisteren, vinden het misschien wel leuk om hun favoriete liedje van dat moment even te beluisteren op een andere manier gespeeld. Door muziek uit de top 40 te kiezen bereiken we juist jonge mensen, die we op die manier misschien zelfs kunnen interesseren in het bespelen van een instrument.
De werkwijze is transparant. Marco Kerver kiest al dan niet via bandoverleg een lied uit de top 5 van de top-40. Het liefst een lied dat zich op het eerste gehoor niet makkelijk voor Big Band laat arrangeren. Hij schrijft er een arrangement van, en dat wordt ingestudeerd door de band. Als het lied gespeeld kan worden wordt het professioneel geregistreerd in een studio. Het wordt gemixt en gemasterd. Daarna volgt de video registratie. Dan is de FUPS klaar. FUPS? Zo noemen we onze pareltjes. FUPS is de afkorting van Funking Up Popular Songs.
Ieder jaar bij het releasen van de 10 nieuwe FUPS-en organiseren we een feestelijke avond met gasten en treden we op. We noemen die avond het FUPStival. Dit jaar is een extra speciale editie want het is ons eerste FUPS lustrum.

more

Time

(Sunday) 20:00(GMT+01:00)

Organizer

Want2Swing

Deze spetterende big band -met maar liefst drie vocalisten- maakt de belofte meer dan waar. Tijd voor entertainment? Tijd voor Want2Swing Bigband! Want2Swing uit Assen is de enige bigband in Nederland die in een unieke bezetting van trompetten, trombones, saxofoons, ritme én drie vocalisten de bühne betreedt. De muziek is te typeren als vocale soul jazz met hier en daar een swingende toets latin en funk! Lekker om naar te luisteren, heerlijk om naar te kijken en perfect om op te bewegen.

Bij VrijdagSint Jansstraat 7, Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *