13feb20:00Macramé Funk Event Organized By: Stageband Jazz Orchestra

Event Details

Met het Macramé Funk project gaat S.J.O. terug naar een bijzonder spannende tijd wat betreft de jazzmuziek. De Big Band muziek werd elektrischer.
De Fender Rhodes deed zijn intree. Er werd een hele stijl opgetuigd rond deze nieuwe sound. Belangrijke voortrekkers waren Herbie Hancock, Miles Davis, Brecker Brothers of Weather Report. De componisten van de band hebben zich bij het schrijven van nieuw materiaal voor het S.J.O. laten inspireren door de sound van deze tijd.

Time

(Sunday) 20:00(GMT+01:00)

Organizer

Stageband Jazz Orchestra

Stageband Jazz Orchestra bestaat uit 18 gedreven musici die het muzikale avontuur opzoeken. Dat avontuur bestaat uit het spelen van grensverleggende moderne composities van grote namen als Bob Brookmeyer, Maria Schneider en Jim McNeely. Stageband Jazz Orchestra daagt jonge componisten uit de muzikale grenzen van de bigband te verkennen in nieuwe composities. De rijke klankwereld van de hedendaagse bigband, het talent van de musici en het perfecte samenspel staan daarbij garant voor een opwindende luisterervaring. Solisten uit het orkest krijgen de ruimte om in improvisaties unieke muzikale momenten te creëren. Een concert van Stageband Jazz Orchestra is daarmee een ultieme en ongekende muzikale belevenis voor het publiek.

Theater De BresSchoolstraat 4Theater De Bres is een podium voor cabaret, poëzie, (akoestische) muziek, kleinschalige theatervoorstellingen en is een onafhankelijk plek voor het maatschappelijk debat. Hiernaast stelt Theater De Bres het gebouw en faciliteiten beschikbaar aan derden voor activiteiten, die passen binnen de doelstellingen van Theater De Bres in de brede zin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *