01apr20:15Prins Claus Concert 2022Hanze Symphonic Jazz Orchestra olv Miho Hazama Event Organized By: Prins Claus Conservatorium

Event Details

Het Prins Claus Conservatorium, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, presenteert het Prins Claus Concert 2022 met als thema Hundred+ Years of Jazz.

Het Hanze Symphonic Jazz Orchestra, bestaande uit studenten klassieke muziek én jazz, wordt voor deze gelegenheid gedirigeerd door de van oorsprong Japanse componist en dirigent Miho Hazama. In het gerenommeerde Amerikaans jazztijdschrift Downbeat werd zij uitgeroepen tot “een van de 25 voor de toekomst” en wij zijn er dan ook bijzonder trots op dat ze met ons orkest gaat werken.

Als solist hebben wij de Amerikaanse saxofonist Mark Gross weten aan te trekken. Gross was eerder een van de vaste gastdocenten in ons New York comes to Groningen programma van de jazzafdeling. Hij is niet alleen een gevierd jazzsaxofonist, ook heeft hij een aantal Broadway musicals op zijn naam staan en is hij te zien in een aantal films en series zoals Malcolm X en Boardwalk Empire.

Op het programma staan beroemde werken van onder andere Gershwin en Thelonious Monk, maar u wordt ook verrast met minder bekend werk van onder andere Miho Hazama  zelf. 

more

Time

(Friday) 20:15(GMT+02:00)

Organizer

Prins Claus Conservatorium

Het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen is zeer verbonden met de samenleving in het noorden van Nederland en heeft tegelijkertijd internationale uitstraling en niveau. Onze missie is het opleiden van inspirerende musici die het verschil maken in onze samenleving. Onder het motto ‘Share your talent. Move the world.’ dagen wij je uit om jouw talent en passie voor muziek te delen met de wereld om je heen. Jij brengt de wereld in beweging. Als ondernemende uitvoerend musicus of muziekdocent inspireer je anderen, je ontroert en motiveert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *