16apr20:30Six Decades of my FatherJazzsuite Event Organized By: Stageband Jazz Orchestra

Event Details

Stageband Jazz Orchestra speelt rond de Paasdagen de compositie ‘Six Decades Of My Father’  van componist Marco Kerver. Vorig jaar werd rond de Pasen ook al met veel succes een avondvullende “Kerver jazzsuite” uitgevoerd: “Hållsta Suite”. ‘Een traditie in wording’, aldus Kerver.

In de nieuwe suite beschrijft Kerver het leven van zijn vader en schetst daarmee een muzikaal beeld van een generatie geboren net na het begin van de tweede wereldoorlog, opgroeiend met tekorten in de wederopbouw maar ook van de vrolijke jaren 60 & 70. Een muzikale ode aan een man en zijn generatie. De rondgang door de verschillende decennia biedt in de compositie een toer langs verschillende Big Band stijlen van de laatste zes decennia van de vorige eeuw.

Stageband Jazz Orchestra bespeelt al ruim 32 jaar de jazzpodia van Nederland met grensverleggende moderne jazz composities.  De rijke klankwereld van de hedendaagse bigband, het talent van de musici en het perfecte samenspel staan daarbij garant voor een opwindende luisterervaring. De afgelopen jaren is opgetreden met top solisten als Benjamin Herman, Fay Claassen, Ben van Gelder, Jose Koning en Izaline Callister. De vele prijzen die Stageband Jazz Orchestra de afgelopen jaren heeft gewonnen geven aan dat het orkest te rekenen valt tot de top van de vaderlandse jazz orkesten.

Het concert wordt door de Stageband uitgevoerd in samenwerking met het “vocal jazz” ensemble Treats uit Groningen. Treats zingt in hun repertoire met name uitdagende en spannende close harmony jazz arrangementen.

more

Time

(Tuesday) 20:30(GMT+02:00)

Location

De Meerpaal

De Rede 80

Organizer

Stageband Jazz Orchestra

Stageband Jazz Orchestra bestaat uit 18 gedreven musici die het muzikale avontuur opzoeken. Dat avontuur bestaat uit het spelen van grensverleggende moderne composities van grote namen als Bob Brookmeyer, Maria Schneider en Jim McNeely. Stageband Jazz Orchestra daagt jonge componisten uit de muzikale grenzen van de bigband te verkennen in nieuwe composities. De rijke klankwereld van de hedendaagse bigband, het talent van de musici en het perfecte samenspel staan daarbij garant voor een opwindende luisterervaring. Solisten uit het orkest krijgen de ruimte om in improvisaties unieke muzikale momenten te creëren. Een concert van Stageband Jazz Orchestra is daarmee een ultieme en ongekende muzikale belevenis voor het publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *