21sep20:00Tellerlikker Festival Event Organized By: Eminent Hipsters

Event Details

Het theaterseizoen barst los in september en we hebben er zin in. Zoals u van ons bent gewend, trappen we af met het Tellerlikker Festival. Een weekend bomvol voorstellingen, activiteiten, concerten, workshops en gezelligheid. En het allermooiste is, dat het hele weekend gratis is voor iedereen.

Op zaterdag 21 september openen ’s avonds openen de deuren van het theater en kunt u in de grote zaal genieten van de Eminent Hipsters.

Time

(Saturday) 20:00(GMT+02:00)

Location

Cultuurhuis De Klinker

Mr. D.U. Stikkerlaan 251

Organizer

Eminent Hipsters

De band Eminent Hipsters ontstond vanuit een hartstochtelijke liefde voor de muziek van Steely Dan, de niet te categoriseren popgroep die in 1972 werd geformeerd door de eminente heerschappen Donald Fagen (zang, toetsen) en Walter Becker (gitaar, zang). Liedjes als “Rikki Don’t Lose That Number”, “Josie”, “Deacon Blues” en “Reelin’ In The Years” werden grote hits. De muziek van Steely Dan is een amalgaam van jazz, rhythm & blues en pop met een ‘westcoast’-sausje. Kenmerkend zijn de vaak sarcastische en literaire songteksten, niet gespeend van zwarte humor. Bekendste albums zijn “Aja” en “Gaucho”, min of meer perfecte studioproducties waar de heren Becker en Fagen lang over deden. De beste studiomusici werden ingehuurd om soms dagenlang partijen in te spelen, die dan alsnog konden worden verworpen door de heren… Resultaat is een discografie die de tand des tijds uitstekend heeft doorstaan en zijn gelijke niet kent wat betreft sound en kwaliteit. Pianist Tony Hoyting, groot Steely Dan-kenner en liefhebber van het eerste uur, besloot de handen ineen te slaan met pianist en tevens SD-liefhebber Felix Degenaar en samen zetten zij in 2015 de Steely Dan tribute band “Eminent Hipsters” op, als eerbetoon aan dit Amerikaans fenomeen. Omdat Steely Dan zich op de grens tussen jazz, pop en rock bevindt moet je van goede huize komen wil je een waardig tribuut kunnen neerzetten. Alles moet kloppen, er zijn geen shortcuts! In de 14-koppige bezetting wisten ze daarom de muzikale crème-de-la-crème van Groningen en omstreken te strikken. De band speelt een dwarsdoorsnede van het Steely Dan-repertoire en ook tracks van de soloplaten van Donald Fagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *